blogname

112
deventernieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!

Aanhouding na vuurwapen gelijkend voorwerp


Deventer - Gisteravond hebben wij een 17 jarige jongen aangehouden voor verboden wapenbezit. Omstreeks 19.44 uur kregen wij een melding dat een jongen met een vuurwapen achter zijn broeksband op het Boreelplein liep. Dankzij een signalement konden wij deze jongen staande houden in de Walstraat. Vervolgens onttrok de jongen zich aan de controle en na een achtervolging hebben wij hem aangehouden op de Pikeursbaan. Tijdens de fouillering troffen wij een wapen aan. Het bleek te gaan om een alarm pistool. Dit vuurwapen is in beslag genomen en de verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Sommige speelgoedwapens of nepwapens lijken zo sterk op een echt vuurwapen dat ze gebruikt kunnen worden om iemand mee te bedreigen. De kleur speelt daarbij geen rol. Als mensen zich bedreigd voelen door een dergelijk wapen of als de politie zelf twijfelt over de echtheid van een wapen, grijpt de politie in. Het verschil tussen een echt en een nepwapen is vaak nauwelijks te zien, zeker in een situatie waarin de politie snel een beslissing moet nemen. Bij twijfel benadert de politie de gebruiker als vuurwapengevaarlijke verdachte. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben. Vuurwapen gelijkende voorwerpen worden bij dreiging of bij twijfel over echtheid bij iedereen, ongeacht de leeftijd, in beslag genomen.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws