Weer een plofkraak in Deventer

26/10

Foto: politie

De politie kreeg vannacht omstreeks 03.15 een melding van een plofkraak bij de Rabobank aan de Lindeboomsweg in Schalkhaar. De politie was zeer snel ter plaatse en kon dan ook nog achter de daders aan die waren gevlucht op een (motor) scooter, na een korte achtervolging kon de politie de daders aanrijden op de kruising van de Pastoorsdijk met het Mensinksdijkje, maar de daders wisten alsnog te voet te ontkomen.

Door de explosie is bij de Rabobank de gehele gevel verwoest, enkele bewoners werden ontruimd vanwege gevaar. De hulpdiensten schaalde dan ook op naar Grip 1 zodat alle instanties goed met elkaar konden overleggen en samenwerken.

Aanhouding

De politie heeft rond 09.00 alsnog een verdachte aangehouden in de bossen naast een Tennisvereniging park Braband aan de rand van Schalkhaar.

Het is de tweede plofkraak binnen 24 uur in Deventer , de nacht er voor was rond het zelfde tijdstip een plofkraak op een ABN AMRO pinautomaat in winkelcentrum de Keizerlanden, ook hier gingen de daders ervandoor op een motor scooter.

Onderzoek

De politie doet naar beide plofkraken onderzoek, het is nog niet bekend of de verdachte die vanochtend is aangehouden ook betrokken is geweest bij de plofkraak in Keizerlanden.

Politieonderzoek moet dit uitwijzen.

Politie vraagt getuigen zich te melden.